0%
Posted inGOVORNIČKA ŠKOLA Novosti Projekti

Govornička škola 2018 – Predavači

U nastavku vam donosimo pregled predavača na Govorničkoj školi 2018!

PREDAVAČI: 

Ana Katulić, 

mag. nov. je informativni glas iza mikrofona Narodnog radija, Media servisa, GoldFM-a, a nekad davno i dobrog starog RVG-a. Novinarstvo je diplomirala na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a dodano znanje upijala je na radionicama prestižnog Thomson Reuters Foundation instituta u Velikoj Britaniji i Media centra u Sarajevu. Osim novinarstva velika strast joj je i gluma, te je 2016. završila četverogodišnji program Dramskog studija Kubus u Zagrebu, a polaznica je i dvogodišnjeg glumačkog Masterclassa u organizaciji Michael Chekhov Actors Studia iz Bostona. Koketira s režijom, pisanjem scenarija za kratke filmove i tv spotove u kojima nerijetko posuđuje svoj glas.

Nika Levak, 

završila je studij Glume i medija na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, u klasi profesora Rade Šerbedžije. Trenutno je na diplomskom studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radi na televizijskim projektima kao glumica za Novu TV, RTL i HRT. Osim televizije, tu je i radijska postaja Gold FM na kojoj Nika radi kao voditeljica. U slobodno vrijeme, odrađuje voditeljske gaže i radi na vlastitim projektima te se nada da će oni zaživjeti. Najveća želja joj je jednoga dana raditi u svojoj agenciji jako malo, a zarađivati puno, iako zna da to nije moguće. Ističe da je u nadi spas.

Lara Ptičar, 

magistra je fonetike rehabilitacije sluha i govora te magistra lingvistike. Članica je Hrvatske strukovne udruge fonetičara u kojoj aktivno sudjeluje. Usavršavala se uz razne tečajeve vezane za akustičku i digitalnu obradu zvuka. Osim rehabilitacijskog dijela fonetike zanima se za govorništvo, a najviše za analizu govora poznatih osoba. Njeni hobiji su planinarenje, likovna umjetnost i čitanje. Trenutno radi kao asistent u nastavi u Osnovnoj školi.

Ksenija Mezga, 

direktorica Radija 105, najslušanije radio postaje u Međimurskoj županiji. Volontira na ZG DOX-u te u Udruzi za sindrom Down Međimurske županije. Završila je Visoku školu za odnose s javnošću i studij medija pri Veleučilištu VERN’ u Zagrebu. Specijalizira Odnose s javnošću na Visokoj školi za komunikacijski menadžment – Edward Bernays. Uz rad na radiju područja i teme kojima se bavi su glasnogovorništvo, odnosi s javnošću, neverbalna komunikacija, javni nastup, pregovaranje i vještine pregovaranja te osobni odnosi s javnošću.

Kristijan Sedak, 

mag.comm, pred. je doktorand Poslijediplomskog doktorskog studija informacijskih i komunikacijskih znanosti pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završio je Hrvatske studije i Njemačku pravnu školu. Asistent je na Odjelu za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Radio je u Zakladi hrvatskog državnog zavjeta na projektima političkog obrazovanja i međunarodne suradnje. Voditelj je Alumni kluba stipendista njemačke Zaklade Konrad Adenauer. Ima više objavljenih znanstvenih radova s područja komunikologije.

Područja interesa: politička komunikacija, odnosi s javnošću u neprofitnom sektoru, poslovna komunikacija, lobiranje, javni nastup, neverbalna komunikacija,  pregovaranje, krizno komuniciranje

Karla Zvonar, 

Preddiplomski studij fonetike te francuskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je 2016. godine, a 2018. godine diplomirala je na smjeru Rehabilitacija slušanja i govora diplomskog studija fonetike te nastavničkom smjeru diplomskog studija francuskog jezika i književnosti. Na preddiplomskom studiju bila je demonstratorica Odsjeka za fonetiku na kolegiju Ortoepija hrvatskoga jezika I, a na prvoj godini diplomskoga studija na kolegiju Govorništvo. Završetkom preddiplomskoga studija stekla je status iznimno uspješnog studenta. Sudjelovala je u organizaciji i pripremama nekoliko međunarodnih znanstvenih skupova kao student-volonter (Francontraste, Istraživanja govora, Dani Ive Škarića). Rektorovu nagradu za individualni znanstveni rad dobila je 2017. godine. Na diplomskom studiju primala je stipendiju za izvrsnost Sveučilišta u Zagrebu. Bila je govorna trenerica na nekoliko govorničkih škola („Školska govornica“ u Gimnaziji Josipa Slavenskoga Čakovec, Govornička škola u Crikvenici te Govornička škola „Grgur Ninski“ u Splitu). Na Govorničkoj akademiji Demosten drži predavanja iz područja argumentacije. Najviše voli glazbu, knjige, trčanje, istraživanje i putovanja.

Tena Žganec, 

je apsolventica fonetike i portugalskog jezika na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija bila je demonstratorica na kolegijima Artikulacijska fonetika i Fonetska transkripcija te redovito sudjeluje u aktivnostima Kluba studenata fonetike Eufonija. Godine 2015. dobila je Dekanovu nagradu za izvrsnost u studiju te Posebnu Rektorovu nagradu za organizaciju i provedbu projekta   FonET koji je bio usmjeren na govorničku edukaciju studenata te popularizaciju fonetike kao znanosti. Radi kao turistički vodič u gradovima srednje Europe od kojih najviše voli Prag.

Marta Šojat, 

studentica je diplomskog studija psihologije na Hrvatskim studijima. U srednjoj školi bila
je članica debatnog kluba ‘’In medias res’’, za što smatra da je jedno od iznimno korisnih i divnih
iskustava. Sudjelovala je u radu studentskih udruga AIESEC te Feniks u sklopu kojih je imala
mogućnost raditi na različitim projektima poput konferencija Youth Speak Forum i Psihologije u
Praksi. Glavno područje interesa su joj ljudi i njihovi potencijali, a u slobodno vrijeme najviše voli
tražiti povoljne avionske karte.

Sonja Knežević,

je 2014. godine diplomirala psihologiju na hrvatskim studijima. Ima dugogodišnje iskustvo u području ljudskih potencijala, a posebno u IT sektoru. Tijekom studija bila je demonstratorica na nekoliko kolegija, te voditeljica tima za ljudske potencijale u studentskoj udruzi AIESEC. Skoro četiri godine u SELECTIO-u kao headhunter spajala je talentirane ljude s tržišta rada sa svim najvećim tvrtkama u Hrvatskoj. Trenutno radi kao HR Specialist u Fiveu, IT tvrtki sa 150 zaposlenika kojima je , kako za sebe kaže, “rame za plakanje”. Tri godine bila je programski koordinator HR Daysa, vodeće konferencije o ljudskim resursima. Često drži radionice kojima je glavna tematika poslovna komunikacija, javni nastup, te kako se najbolje pripremiti i predstaviti na razgovorima za posao.


Odgovori

scroll up button