Site Loader

Nakon uspješnih predavanja Ane Bučević i Tome Ricova, slijedi treće predavanje treće sezone projekta „Uhvati me za riječ“ na kojem će naša gošća biti Blanka Vlašić. Najbolja hrvatska skakačica u vis i dvostruka svjetska prvakinja prava je inspiracija u svakom smislu.

S obzirom na to da se sportom bavi otkako je prohodala, ne čude njena predanost i upornost koje ju prate kroz cijelu karijeru. Izniman talent i odlične fizičke predispozicije prepoznao je njen otac Joško, i sam uspješan atletičar.

Da ide u pravom smjeru bilo je vidljivo sa 16 godina kada je počela ostvarivati zapažene rezultate, a već sa 17 godina nastupila je na svojim prvim Olimpijskim igrama u Australiji. Nakon toga počele su se nizati medalje i osvojena prvenstva, na otvorenom i u dvorani, olimpijske medalje i rekordi.

Jedan od najvećih trenutaka njene karijere je obaranje osobnog rekorda s preskočenih 208 cm na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu 2009. godine što je ujedno i drugi najbolji rezultat svih vremena.

Iako je njena sportska karijera puna uspjeha, veliki dio zauzimaju i ozljede koje su sastavni dio svakog sporta. Bez obzira na to, uvijek se trudila vratiti na najvišu razinu i ponovo pobjeđivati. Ova prvakinja dobro zna da je put do uspjeha posut trnjem, ali i da to nije izlika za odustajanje. Upravo zato ne čudi da je 2010. godine proglašena najboljom atletičarkom Europe i svijeta te najboljom sportašicom Europe i svijeta.

Blankina karizma i optimizam ono su što je čine pravim uzorom i primjerom, ali i inspiracijom za sve koji se susreću s preprekama i žele biti najbolji u onome čime se bave.

Zato u četvrtak 5. travnja dođi na Ekonomski fakultet u Zagrebu i probaj Blanku uhvatiti za riječ. Imat ćeš priliku poslušati inspirativnu priču o uspjehu, karijeri i životnom putu jedne od najboljih sportašica svih vremena.

Vidimo se!

Ulaz je slobodan.

Lovro Ibriks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Društvene mreže

KONTAKTIRAJTE NAS