Site Loader

Treću sezonu ciklusa predavanja „Uhvati me za riječ“ otvorila je Ana Bučević, autorica nekoliko bestselera i motivacijski govornik čije je predavanje do zadnjeg mjesta ispunilo Kongresnu dvoranu koja je ujedno i najveća dvorana na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Predavanje je održano 8. ožujka u 18 sati i prvo je od pet predavanja ove sezone projekta koji napreduje iz godine u godinu.
Ovo predavanje obilježile su pozitivna, opuštena i topla atmosfera koja ni u jednom trenutku nije dala naslutiti da se u dvorani nalazi preko 650 ljudi.

U prvom dijelu Ana Bučević govorila je o svome djetinjstvu, doživljajima iz srednje škole i fakulteta te priznala kako je uvijek bila učenica koja postavlja puno pitanja. Uz to je naglasila kako su mnogi profesori obilježili njen život i kako oni imaju mogućnost utjecati na djecu i mijenjati im život. Osim ljubavi prema sportu, to je jedan od razloga zbog kojeg se i sama odlučila na studij kineziologije. Željela je motivirati djecu i sama biti jedan od profesora koji ih oblikuje u odgovorne i pametne mlade ljude koji brinu o sebi.

S obzirom na to da je predavanje bilo namijenjeno studentima, Ana je istaknula da mladi moraju slijediti svoje strasti i biti ono što jesu te da će ih takvo razmišljanje usmjeriti prema njihovim profesijama od kojih će kasnije zarađivati u životu. Osvrnula se na svoje studiranje i bez lažne skromnosti rekla da joj je, uz rođenje djeteta, zadnji ispit najsretniji trenutak u životu te da svatko treba cijeniti svoj trud i zalaganje koji stoje iza diplome.

Naglasila je važnost pronalaženja sreće i optimizma, cjeloživotnog učenja, čitanja knjiga te emocionalne inteligencije u privatnom i poslovnom životu. Upravo ju je to dovelo do prekretnice u njenom životu i programa Safari duha poslije kojeg je slijedila i istoimena knjiga. Učenje djece o empatiji, zahvalnosti, samosvijesti, optimizmu i samopouzdanju ostvarenje je njenog sna, ali na tom putu susrela s odbijanjem, preprekama i predrasudama koje je prebrodila zahvaljujući vjeri u sebe, svoje mogućnosti i ideje. Rekla je da je svaki vizionar u jednom trenutku hodao sam. „Tuđe mišljenje ne smije postati naše uvjerenje“ rečenica je koju je ponovila nekoliko puta i istaknula da je definicija uspjeha različita za svakoga. Za nju je živjeti kako želi i uživanje u tom procesu jer život je sada.

Drugi dio predavanja obilježila su pitanja publike, koja nije bila samo iz Zagreba jer su na predavanje došli mladi iz Splita, pa čak i iz Banja Luke. Saznali smo odgovore na pitanja kao što su Kako reći ne ljudima?, Kako se riješiti negativnih uvjerenja?, Kako prepoznati razliku između tvrdoglavosti i upornosti? pa čak i Kako proći statistiku?.

Završna misao predavanja da su najuspješniji oni koji svojim znanjem pomažu drugima da budu uspješni i da su to poslovi budućnost odlična je poruka kojom je Ana zaključila prvo predavanje ove sezone projekta „Uhvati me za riječ“.

Lovro Ibriks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Društvene mreže

KONTAKTIRAJTE NAS