0%
Posted inNovosti

Dekanova nagrada za projekt „Obrtnik ‘što da ne“

Povodom 102. obljetnice Ekonomskoga fakulteta u Zagrebu 1. prosinca 2022. godine u Kongresnoj dvorani EFZG-a profesorima i studentima su bile dodijeljene nagrade za znanstvene, stručne, seminarske, završne i diplomske radove te nagrade za najbolje projekte u akademskoj godini 2021./2022.

Članovi Debatnoga kluba EFZG-a ove su godine dobitnici Posebne dekanove nagrade za svoj novi projekt Obrtnik ‘što da ne, koju im je uručila dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ.

Velikoj svečanosti uručenja nagrada prisustvovali su gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, rektor Sveučilišta Stjepan Lakušić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te mnogi drugi koji su se obratili profesorima i studentima Ekonomskog fakulteta s nekoliko riječi. Za poseban ugođaj bio je zaslužan Sonus oeconomicus, pjevački zbor Ekonomskog fakulteta, čija je pjesma razveselila mnogobrojnu publiku.

Osnovni su ciljevi nagrađenog projekta Debatnoga kluba Obrtnik ‘što da ne podizati svijesti o važnosti deficitarnih strukovnih zanimanja u svakodnevici te povećati zainteresiranost osnovnoškolaca za upis srednjih strukovnih škola. Tijekom projekta intervjuirali su se ravnatelji i profesori srednjih škola koje nude obrazovne programe deficitarnih zanimanja te obrtnici iz tih područja. U projektu su sudjelovale tri zagrebačke srednje strukovne škole: Škola za modu i dizajn, Elektrostrojarska obrtnička škola te Prehrambeno-tehnološka škola, a potom se provela panel-rasprava na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu sa stručnjacima koji su problematizirali deficitarnost pojedinih zanimanja te predviđali mogućnosti poboljšanja koja bi doprinijela većoj zainteresiranosti mladih da se pri odabiru zanimanja opredijele upravo za njih.

Nagrađeni su studenti: Sara Bračun, Elena Čolak, Tea Ćurković, Marija Grgošić, Romana Horvatin-Pleše, Marijeta Ljubičić, Karla Markulin te Sebastian Pajtak.

Dobitnicima nagrade čestitamo na priznanju i uloženom trudu te se veselimo nadolazećim projektima!


Odgovori