0%
Posted inNovosti UHVATI ME ZA RIJEČ

Nastavljamo s projektom „Uhvati me za riječ“, ugostit ćemo fizičara i izumitelja Davora Pavunu

Nakon predavanja Ane Bučević, Tome Ricova i Blanke Vlašić na redu je četvrto predavanje treće sezone projekta „Uhvati me za riječ“ na kojem će gostovati Davor Pavuna, izumitelj i jedan od najpoznatijih hrvatskih i svjetskih fizičara.

Ovaj renomirani znanstvenik profesor je fizike na švicarskom Institutu za tehnologiju u Lausanni, a održao je više od 100 predavanja na konferencijama i poznatim svjetskim sveučilištima kao što su Cambridge i Harvard.

Diplomirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu 1977. godine i doktorirao u Engleskoj 1982. godine. U dosadašnjoj karijeri objavio je preko 150 znanstvenih radova, a dobio je i odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge u izumiteljstvu 2006. godine.

Zanimljivo je da je uz to djelovao kao savjetnik brojnih vlada i korporacija diljem svijeta te je bio angažiran i kao savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame za područje energetike, da govori pet jezika, a u slobodno vrijeme svira u jazz sastavu 4e Etage. 

Očekuje te predavanje koje će te inspirirati za daljnji rad i uspjeh na svim životnim poljima.

Zato u četvrtak 19. travnja dođi na Ekonomski fakultet u Zagrebu jer ćeš imati priliku poslušati i za riječ uhvatiti Davora Pavunu!

Vidimo se!

Ulaz je slobodan.


Odgovori

scroll up button