Site Loader

Novu sezonu predavanja u sklopu projekta “Uhvati me za riječ”  otvorio je bivši boksač, kickboksač, K-1 i MMA borac, ili ukratko jedan od najvećih sportaša svih vremena –
Mirko CRO COP Filipović.

Predavanje je održano 16. ožujka u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.
Kako to i priliči sportašu Mirkovih razmjera predavanje je od prvog trenutka bilo spektakularno, sve je započelo veličanstvenim ulaskom u prepunu dvoranu uz dim i reflektore, praćen neizostavnim hitom The Wild Boys Duran Durana. Nakon uvodne riječi dekana prof. dr. sc.  Lajoša Žagera,
Mirko je preuzeo riječ na opće oduševljenje svih prisutnih, a ostatak predavanja se odvio u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Kako kaže, radne navike koje je stekao u djetinjstvu, radeći uz oca, bile su jedan od glavnih razloga njegova uspjeha. Svojim pričama o skromnim počecima Mirko je motivirao studente, jer ako je klinac koji je umjesto utega dizao balvane i sam sebi šivao boksačke vreće došao do nezapamćenih boksačkih uspjeha to treba biti poticaj svima da budu uporni i marljivo rade u ostvarivanju svojih ciljeva. Kaže da u sportu vrijedi zakon: “Platit će me koliko vrijedim, a vrijedim koliko treniram.”
To se vrlo lako može primijeniti i na svim ostalim zanimanjima.

Publika se pitala od kuda su došle ta motivacija i  želja za uspjehom. Krije li se iza svega toga neki skriveni idol, no odgovor na to pitanje začudio je mnoge.

Naime, životni idol mu je Drago iz rodnog kraja, ali ne iz pozitivnih razloga. Svima nam je dobro poznata uzrečica: “Na vlastitim greškama se uči.” Mirko je odlučio učiti iz Draginih grešaka, jer kako kaže ne želi biti čovjek koji je imao više nego što je to mogao potrošiti pa sve to prokockao. Anegdote o Dragi protezale su se kroz cijelo predavanje na opće zadovoljstvo publike koja je Mirka više puta nagradila aplauzom.

Sve prisutne u dvorani konstantno je  nasmijao  i uveseljavao pričajući dogodovštine o Dragi, njegovom uzoru iz djetinjstva s kojim i danas rado provodi vrijeme. Nije pričao samo o Dragi, spomenuo je i dogodivštine iz Japana, dečke iz svog tima, studentske dane i svoju majku kojoj je neizmjerno zahvalan. Na kraju predavanja mladima je poručio koje su koje su to najveće vrline u životu.  One su skromnost i zahvalnost  – napominje Mirko.

Koliko je predavanje bilo zanimljivo svjedoči i činjenica da nitko nije izlazio iz dvorane.
Iako je predviđeno vrijeme trajanja predavanja sat vremena, u konačnici je predavanje  dosegnulo rekordnih dva i pol sata. Publika je pozorno pratila govornika jer ipak se radilo o  anegdotama iz Mirkova života koje je on na posebno zanimljiv način prepričavao

Dobro je poznata činjenica da je Mirko svestran pojedinac, pa se tako okušao i u političkim vodama. Na pitanje publike kako se snašao u politici, odgovorio je: “Kao prase u Teheranu.” i time ponovno nasmijao cijelo dvoranu.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4″ exclusions=”33″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/dkefzg5/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery-carousel.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

Lovro Ibriks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Društvene mreže

KONTAKTIRAJTE NAS