Site Loader

Treće predavanje u ciklusu predavanja Uhvati me za riječ, održano 14. travnja 2016. godine, obilježio je legendarni trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević. Predavanje je prošlo u veselom duhu, a u dvorani se tražilo i mjesto više.

Ćiro je studentima, na sebi svojstven način, probližio svoj put do uspjeha, od skromnih početaka, bez pravog mentora do ostvarenja karijere koju će teško itko nadmašiti. Razvio je i svoju formulu za uspjeh, za koju kaže da ju je dokazao nebrojeno puta, a koja se sastoji od 7 stvari: talent, motiv, karakter, inteligencija, rad (učenje), ambijent i sreća. Od navedenog ambijent smatra najvažnijim, a u sreću ne vjeruje. Kada je sreća u pitanju slaže se s jednim od najboljih tenisača svih vremena, Rogerom Federerom, koji je rekao da što više trenira, to više sreće ima.

DSC_0205

U opuštenom razgovoru studentima je otkrio mnoštvo anegdota kako iz dugogodišnje karijere, tako i iz privatnog života. Pa je tako jednom prilikom prije utakmice umjesto da održi taktiku u 7 minuta koje je predvidio za to, uspio igračima prenijeti zelenu boju lica, što je hrvatsku reprezentaciju dovelo do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu.

Studenti su imali mnoštvo pitanja za legendarnog trenera, pa smo tako saznali da smatra da je Messi nenadmašiv nogometaš, Šuker je bio prvi goalgetter svijeta zbog svoje instinktivne inteligencije, a za Euro 2016 predviđa prvo mjesto naše reprezentacije.

Predavanje je završio riječima da je ljubav ono što ga održava mladim i vitalnim.

DSC_0379

Lovro Ibriks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Društvene mreže

KONTAKTIRAJTE NAS