0%
Posted inGOVORNIČKA ŠKOLA Novosti

Predavači Govorničke škole 2017

U nastavku možete pročitati kratke CV-jeve naših predavača na Govorničkoj školi 2017! 

PREDAVAČI: 

Ana Katulić,

mag. nov. je informativni glas iza mikrofona Narodnog radija, Media servisa, GoldFM-a, a nekad davno i dobrog starog RVG-a. Novinarstvo je diplomirala na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a dodano znanje upijala je na radionicama prestižnog Thomson Reuters Foundation instituta u Velikoj Britaniji i Media centra u Sarajevu. Osim novinarstva velika strast joj je i gluma te je 2016. završila četverogodišnji program Dramskog studija Kubus u Zagrebu, a polaznica je i dvogodišnjeg glumačkog Masterclassa u organizaciji Michael Chekhov Actors Studia iz Bostona. Koketira s režijom, pisanjem scenarija za kratke filmove i tv spotove u kojima nerijetko posuđuje svoj glas.

Nika Levak,

završila je studij Glume i medija na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, u klasi profesora Šerbedžije. Trenutno je i na diplomskom studiju novinarstva. Radi na televizijskim projektima kao glumica za Novu TV, RTL i HRT. Osim televizije, tu je i radijska postaja GOLD FM na kojoj Nika radi kao voditeljica. U slobodno vrijeme, odrađuje voditeljske gaže i radi na vlastitim projektima te se nada da će oni zaživjeti. Najveća želja joj je jednoga dana raditi u svojoj agenciji jako malo, a zarađivati puno, iako zna da to nije moguće. Ističe da je u nadi spas. 

Ksenija Mezga,

bacc. odnosa s javnošću je dizajnerica unutrašnje arhitekture i keramike. Bila je zamjenica glavnog urednika i direktorica Radia 105, najslušanije radio postaje u Međimurskoj županiji. Volontira na ZG DOX-u te u Udruzi za sindrom Down Međimurske županije. Završila je Visoku školu za odnose s javnošću i studij medija pri Veleučilištu VERN’ u Zagrebu. Obnaša dužnost pravobraniteljice Visoke škole za komunikacijski menadžment – Edward Bernays.

Ivana Mrgan,

diplomirana je profesorica psihologije i akreditirana bihevioralno – kognitivna terapeutkinja. Studirala je na Odsjeku za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu te završila poslijediplomsko stručno usavršavanje iz kognitivno-bihevioralnih terapije pri Hrvatskom udruženju za bihevioralno-kognitivne terapije (HUBIKOT) kao i program stručnog usavršavanja vezan uz upravljanje ljudskim resursima. Dodatno je educirana u području profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja u razvoju karijere. Članica je Hrvatske psihološke komore te Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije.

Elenmari Pletikos Olof,

je diplomirala fonetiku i njemački jezik i doktorirala u području humanističkih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bila je na nekoliko stručnih i znanstvenih usavršavanju u inozemstvu: na Sveučilištu u Salzburgu u Austiji, na Sveučilišta u Stuttgartu te jedan semestar na University of Iowa u SAD-u. Zaposlena je na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Izvodi ili je izvodila kolegije Opća fonetika, Psihoakustika, Govorničke vrste, Argumentacija, Govorništvo. Radila je kao vanjska suradnica u Službi za jezik i govor Hrvatske televizije, a vodila je više od dvadeset sedmodnevnih radionica u okviru Govorničke škole Ivo Škarić. Objavila je više od 20 znanstvenih i stručnih radova s područja fonetike i retorike. Članica je Hrvatskoga filološkog društva i Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku te članica uredništva časopisa Govor.

Kristijan Sedak,

mag.comm je doktorand Poslijediplomskog doktorskog studija informacijskih i komunikacijskih znanosti pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Završio je Hrvatske studije i Njemačku pravnu školu. Asistent je na Odjelu za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta. U Zakladi hrvatskog državnog zavjeta surađuje na projektima političkog obrazovanja i međunarodne suradnje. Voditelj je Alumni kluba stipendista njemačke Zaklade Konrad Adenauer. Ima više objavljenih znanstvenih radova s područja komunikologije. Područja interesa: politička komunikacija, odnosi s javnošću u neprofitnom sektoru, poslovna komunikacija, lobiranje, javni nastup, neverbalna komunikacija,  pregovaranje, krizno komuniciranje. Kristijan je stručni voditelj programa #GovorničkeŠkole.

Paško Vukasović,

magistar glume, član Global Shapers Community Zagreb, odlično se osjeća na kazališnim daskama, ali i na filmskom setu. Glumio je u mnogim predstavama od Dubrovačkih ljetnih igara do Satiričkog kazališta Kerempuh, od reklamama do mjuzikla, od glazbenih spotova do filmova i TV serija.

Karla Zvonar,

završila je preddiplomski studij pri Filozofskom  fakultetu u Zagrebu, smjer fonetika i francuski jezik i književnost. Na preddiplomskom studiju bila je demonstratorica Odsjeka za fonetiku na kolegiju Ortoepija hrvatskoga jezika I, a na prvoj godini diplomskoga studija demonstratorica na kolegiju Govorništvo. Stekla je status iznimno uspješnog studenta. 2016. godine upisuje diplomski studij fonetike, smjer Rehabilitacija slušanja i govora te francuskog jezika i književnosti – nastavnički smjer. U akademskoj godini 2016./2017. primala je stipendiju za izvrsnost Sveučilišta u Zagrebu. U travnju 2016. godine sudjelovala je u organizaciji i pripremama međunarodnog znanstvenog Kongresa o Frankofoniji Francontraste, a u prosincu 2016. godine u organizaciji znanstvenog skupa Istraživanja govora. 2017. godine dobila je Rektorovu nagradu za individualni znanstveni rad.

Tena Žganec,

je apsolventica fonetike i portugalskog jezika na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija bila je demonstratorica na kolegijima Artikulacijska fonetika i Fonetska transkripcija te redovito sudjeluje u aktivnostima Kluba studenata fonetike Eufonija. Godine 2015. dobila je Dekanovu nagradu za izvrsnost u studiju te Posebnu Rektorovu nagradu za organizaciju i provedbu projekta  FonET koji je bio usmjeren na govorničku edukaciju studenata te popularizaciju fonetike kao znanosti. Radi kao turistički vodič u gradovima srednje Europe od kojih najviše voli Prag.

Vidimo se na Govorničkoj školi 2017 u Crikvenici! 😉 

#GŠ2017 #NemamTremu

 


Odgovori

scroll up button