0%
Posted inNovosti

Predavači Govorničke škole 2021.

Kristijan Sedak

Kristijan Sedak magistar je komunikologije i doktorant poslijediplomskog studija informacijskih i komunikacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi na Odjelu za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a predavao je na mnogim visokoškolskim ustanovama.

Uz predavačko iskustvo znanje i vještine iz odnosa s javnošću i komunikacija stekao je radeći kao savjetnik i stručni suradnik Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te glasnogovornik i suradnik u mnogim kampanjam.

Direktor je komunikacija Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i autor Kriznog komunikacijskog priručnika za Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba. Suradnik je na istraživačkom projektu Opasnosti i prednosti društvenih mreža: e-profesionalizam zdravstvenih djelatnika. Osim toga član je Stalne skupine za političku komunikaciju Europskog konzorcija za politička istraživanja te je nedavno bio gostujući predavač na Katoličkom sveučilištu Peter Pazmany u Budimpešti. Stipendist je Američke biskupske konferencije.

Polja su njegova istraživanja krizno komuniciranje, politička komunikacija te odnosi s javnošću u sportu i neprofitnom sektoru.

Uza sve to stalan je inventar Govorničke škole u Crikvenici za koju svake godine osmišlja program.

 

 

Mateja Radoš

Mateja Radoš završila je preddiplomski studij komunikologije, smjer odnosi s javnošću na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu te osnovne studije komunikacija i odnosa s javnošću na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Tijekom studija bila je aktivna članica Udruge studenata komunikologije i novinarstva „Komuna“, pri čemu se ističu organizacija simpozija Mediji na drukčiji način i izlaganje rada „Media Threat to Medicine“ na kongresu studenata medicine „ZIMS“ u Zagrebu. Svoja znanja iz odnosa s javnošću usavršavala je radeći kao praktikantica u marketinškoj agenciji „ForgeBIT“ te kao PR menadžer na festivalu klasične glazbe „Youngmasters“ u Samoboru.

Na trećoj godini studija zaposlila se kao koordinatorica nastave i osoba zadužena za odnose s javnošću u „Govorničkoj akademiji Demosten“ gdje sada djeluje kao predavačica na modulima ,,Online komunikacija i branding” i “Prezentacijske vještine”. Također, 2019. godine bila je mentorica na Govorničkoj školi u Crikvenici.

Tijekom rada u Demostenu, okušala se u radu vođenja društvenih mreža te online kampanja i tako otkrila područje digitalnog marketinga u čemu se usavršavala na studiju komunikacija u Beogradu. Mateja je danas marketing menadžerica u američkom startupu „Referrizer“ te studentica diplomskog studija komunikacija i odnosa s javnošću na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

 

Doc. dr. sc. Lucija Mihaljević

Doc. dr. sc. Lucija Mihaljević ekonomska je antropologinja, autorica stručnih tekstova za poslovni portal Poslovni dnevnik i suradnica na projektu Hrvatskog diplomatskog kluba. Objavila je nekoliko znanstvenih radova, sudjelovala na više međunarodnih konferencija te uredila jednu knjigu. Zaposlena je na Odjelu za komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, gdje predaje kolegije iz marketinga, ekonomske antropologije i metoda istraživanja.

Njeno uže područje rada obuhvaća analizu individualnih identiteta i procesa izgradnje imidža te istraživanja promjena modela marketinškog komuniciranja i organizacijska kultura u digitalno doba. Radno iskustvo stekla je u javnom i privatnom sektoru kao tajnik kabineta (DUHIRH), predavač i savjetnik dekana za razvojne projekte (ZŠEM) te kao znanstveni novak (INANTRO). Specijalizirala se na sveučilištima u inozemstvu (Southampton, Bozen i Szeged) te sudjelovala na međunarodnim znanstvenim, stručnim i infrastrukturnim projektima. Mentorirala je više studentskih radova te je dobitnica tri istraživačke stipendije (BST Oxford, Grad Zagreb, Zaklada Adris). Predavačica je Govorničke akademije Demosten gdje polaznike uči o važnosti vizualne komunikacije.

 

Mate Petrović

 

Mate Petrović prodajni je profesionalac i menadžer s više od 10 godina prodajnog i menadžerskog iskustva u malim, srednjim i velikim tvrtkama u različitim područjima. Zahvaljujući mnogim različitim pozicijama na kojima je radio u sektoru prodaje, stekao je ogromno prodajno i organizacijsko iskustvo. Vjeruje da je prodaja “savršena umjetnička forma” kojom se uz komunikaciju kao najbolji i najsavršeniji alat stvara vrijednost.

U tvrtki Zubak grupa d.o.o. radi na poziciji direktora prodaje te je zadužen za organizaciju i vođenje prodaje u 9 zemalja Srednje i Jugoistočne Europe.

Svoje je obrazovanje započeo u Ljubuškom, a nastavio ga je na Pravnom fakultetu u Splitu i u Zagrebu. No s obzirom na to da je shvatio kako ipak više “voli” prodaju od prava, odlučuje se za studij financija i prava na Visokom učilištu za financije i pravo – Effectus.

 

Patricia Devunić

Patricia Devunić magistrica je komunikologije i zaljubljenica u digitalni marketing. Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu završila je smjer Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću, a potom se nastavila razvijati u području upravljanja društvenim mrežama. Svoje prve korake u digitalnom svijetu napravila je upravo u sklopu Govorničke akademije Demosten gdje je bila zadužena za upravljanje mrežnom stranicom, a s vremenom je postala predavačica na temu društvenih mreža i digitalnog marketinga.

Kasnije je, kao vanjska suradnica zadužena za odnose s javnošću i upravljanje društvenim mrežama, radila na Executive Sales Adria Summitu – prvom prodajnom summitu u Hrvatskoj.

U listopadu 2020. dolaskom na poziciju voditeljice društvenih mreža u hotelskoj grupaciji Amadria Park prelazi u turistički sektor te tamo radi na kreiranju sadržaja i implementiranju strategije četiriju društvenih mreža – Facebooka, Instagrama, Twittera i LinkedIna. U prosincu iste godine diplomirala je na temu Korištenje alata društvenih medija u odnosima s javnošću u Hrvatskoj.Od travnja 2021. nalazi se na poziciji voditeljice odjela Umjetnost digitalne komunikacije gdje radi na postavljanju strategije i kreiranju sadržaja za društvene mreže za različite klijente, a istovremeno se dodatno educira u području digitalnog marketinga.

 

Marino Miloš

Marino Miloš je ekspert u području Upravljanja ljudskim potencijalima s dugogodišnjim iskustvom u razvoju menadžmenta te otkrivanju talenata među zaposlenicima unutar organizacija. Edukaciju je započeo na studiju psihologije na Odsjeku u Zagrebu te nastavio s poslovnom orijentacijom poslijediplomskim studijem International Human Resources Managementa na Cranfield Universityju.

Radio je u nekim od najvećih hrvatskih kompanija koje uključuju bankarstvo i osiguranje. Osmislio je mnoštvo projekata čijom je provedbom potaknuo radnu atmosferu te poboljšao samu efikasnost i produktivnost zaposlenih. Danas također radi kao savjetnik te pomaže raznim organizacijama u izgradnji poslovnog okruženja.

 

 

Nataša Mance

 

Nataša Mance rođena je  u Zagrebu, gdje je pohađala osnovnu školu, jezičnu gimnaziju i diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na grupi predmeta engleski i španjolski jezik i književnost. Magistrirala je na Sveučilištu u Zagrebu, na Poslijediplomskom specijalističkom studiju konferencijskog prevođenja. Jezično se usavršavala u Velikoj Britaniji i Španjolskoj.

Radila je u Školi stranih jezika Varšavska, te je predavač na više sveučilišta i visokih učilišta (VERN’, Bernays, VPŠZ). Također je predavač na Sveučilištu u Zagrebu, na studiju konferencijskog prevođenja, za što se specijalizirala pri EU 🇪🇺institucijama u Bruxellesu.

Izradila je program predmeta Poslovno ponašanje, komuniciranje i protokol, koji je odlično prihvaćen na navedenim visokim učilištima, a izvodi se i u tvrtkama i za privatne naručitelje. Cilj je uputiti studente i polaznike u vještine društvene komunikacije i primjereno ophođenje u

svim aspektima (govor, neverbalna komunikacija, odijevanje, kultura stola, poslovni sastanci, pokloni, kulturološke razlike i drugo).

Predavačica je dugogodišnja prevoditeljica za sve državne protokole, razne institucije i gospodarske subjekte i pratila je hrvatska državna izaslanstva na brojnim putovanjima i državnim posjetama po cijelom svijetu. To joj je pružilo uvid u protokolarno postupanje i ponašanje i omogućilo upoznavanje velikog broja svjetski poznatih osoba. Od pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, većinom radi kao akreditirana prevoditeljica pri EU institucijama u Bruxellesu.

 


Odgovori

scroll up button