0%
Posted inNovosti UHVATI ME ZA RIJEČ

“Uhvati me za riječ” – Davor Pavuna napunio Kongresnu dvoranu i oduševio studente

Projekt „Uhvati me za riječ“ u organizaciji Debatnog kluba EFZG još jednom je do zadnjeg mjesta ispunio Kongresnu dvoranu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Nakon predavanja Ane Bučević, Tomislava Ricova i Blanke Vlašić na red je došao poznati hrvatski fizičar, izumitelj i znanstvenik Davor Pavuna.

On je održao je predavanje na temu „Mi jesmo pobjednici“ i oduševio mnogobrojnu studentsku publiku. Kako je sam rekao, ovim predavanjem želio je dokazati da smo svi isti i da imamo jednake predispozicije za uspjeh.

Kada je s gitarom i koferom otišao je u svijet susreo se s raznim preprekama poput jezika i drugačijih kultura, ali to ga nije spriječilo da postigne veliki uspjeh u svojoj znanstvenoj karijeri. Njegov unique selling point  (ono po čemu se razlikuješ od ostalih) je zaslužan za njihovo rješavanje.

Uz to je naglasio je da su u njegovoj karijeri uvijek prisutni strast i posvećenost poslu bez kojih su prava postignuća nemoguća. Dane i noći proveo je u laboratoriju kako bi svoje inovacije proveo u djelo. Studentima je dao i savjete koje je naučio tijekom svog poslovnog puta. Fleksibilnost, prilagodljivost i komunikacijske vještine naveo je kao vrlo važne osobine u poslovnom svijetu.

Kao iznenađenje na kraju predavanja pridružila mu se ekonomistica, poduzetnica i inovatorica Tanja Kovačević koja je studentima poručila kako je izlazak iz komforne zone  zaslužan za njen poduzetnički pothvat, a razmišljanje izvan okvira temelj za uspjeh.

Za kraj Davor Pavuna je naglasio kako su ljubav, zajedništvo i suosjećanje ipak najvažnija stvar bez koje ni svjetski uspjesi ne vrijede.


Odgovori

scroll up button