Site Loader

Projekt Debatnog kluba EFZG ”Uhvati me za riječ” , osmišljen je kao ciklus predavanja koji će u periodu od 3. do 5. mjeseca, četvrtkom navečer na Ekonomskom fakultetu, nastojati premijerno u Republici Hrvatskoj, po uzoru na Harvard, Stanford, Cambridge i ostala svjetska priznata sveučilišta, organizirati predavanja renomiranih pojedinaca iz javnog života koji su svojim trudom i dosljednošću ostvarili izniman uspjeh u području u kojem djeluju.

Projekt je namijenjen studentima i mladim ljudima, društvenoj skupini koja je trenutno u procesu izgradnje svoje budućnosti i osobnosti. Svjesni činjenice kako su studenti često neaktivni, a najčešće iz razloga slabe motiviranosti, niskog samopouzdanja u ostvarenje i nepovjerenja u vlastite ideje, htjeli smo studentima pružiti priliku da upravo priznati članovi zajednice budu poticaj i primjer kroz svoju životnu priču i uspjeh koji su ostvarili.

Predavanja će trajati 45 minuta samostalnog izlaganja govornika, nakon čega će uslijediti 15 minuta razgovora sa studentima. Tada će oni imati prilike govornike uhvatiti za riječ i ravnopravno diskutirati o temama koje ih zanimaju i dobiti odgovore na brojna pitanja.

Uhvati me za riječ cover 2

Izlaganje govornika koncipirano je na način da se u uvodnom dijelu govornici predstave i približe svoje djelovanje studentima. U uvodu, htjeli bi studentima stvoriti sliku kako su i predavači nekada bili na našem mjestu, te kako nije nemoguće uspjeti, ukoliko si ustrajan i vjeruješ u ono što radiš. Drugi dio izlaganja temeljio bi se na ideji ili trenutku koji je obilježio njihovu profesionalnu karijeru. Govornici bi u ovom dijelu izlaganja pojasnili sam dolazak do ideje, period kada je nastajala, način na koji se gradila. Posebno će biti riječi o problemima koji su se javljali na putu do uspjeha, koji su im bili najveći strahovi, što su sve morali žrtvovati, čega se odreći. U smjeru edukacije studenata, htjeli bi da se govornici fokusiraju na prepoznavanje mogućnosti i prilika, da iz iskustva prenesu situacije koje su se činile dobre, a nisu tako završile i situacije koje su se zbog odlučnosti i rizika isplatile. Htjeli bi studente motivirati, u njima pobuditi želju za uspjehom i potaknuti ih na odlučnije donošenje odluka, te  im stvoriti volju za promjenom, kako bi upravo oni bili promjena koju žele vidjeti u društvu.

 

 

Lovro Ibriks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Društvene mreže

KONTAKTIRAJTE NAS