0%
Posted inNovosti UHVATI ME ZA RIJEČ

Uhvatili smo Blanku Vlašić za riječ – održano treće predavanje projekta “Uhvati me za riječ”

Blanka Vlašić, gošća trećeg predavanja projekta “Uhvati me za riječ“, ispričala je svoju životnu i sportsku priču studentima na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Najbolja hrvatska skakačica u vis na početku predavanja naglasila je da svatko od nas ima svoje talente koji ga usmjeravaju prema onome u čemu će biti uspješni te da ih samo treba prepoznati, a da je posao iz snova onaj od kojeg nam srce brže zaigra.

Ljubav prema sportu i navika treniranja koju je stekla još u djetinjstvu bili su temelj za njene sportske uspjehe i podloga za rast u teškim situacijama poput ozljeda. Kako je od malih nogu voljela pobjeđivati, ali nije bila timski igrač, to ju je u konačnici dovelo do atletike. Iako se okušala u trčanju i skoku u dalj, na skoku u vis dogodila se ljubav i, kako kaže, presudan „klik“.

Njezin talent prepoznao je otac Joško koji joj je na zabavan način i kroz igru približio sport, a jedno vrijeme je pohađala tečaj manekenstva kako bi se naučila boljem držanju i prihvatila svoju visinu. Istaknula je kako je svima govorio kako će ona postati svjetska prvakinja. Mnogi mu tada nisu vjerovali, ali ona je znala kako je to moguće.

Kada je taj cilj ostvarila shvatila je da je prestala biti lovac i postala lovina. Zato je pred sebe stavila veliki izazov, svoje zlato opravdavati na svakom treningu i nastupu. Nakon nekoliko uspješnih godina i niza medalja počela se suočavati s ozljedama. Upravo zato nam je rekla kako je pored sebe važno imati osobu koja će te motivirati i onda kada poklekneš.

Za kraj studentima je poručila da su ponekad situacije koje nam ne sviđaju zapravo podloga za rast, a da je put koji smo prošli do sada samo priprema za ono što slijedi u životu.


Odgovori