0%
Posted inGOVORNIČKA ŠKOLA Novosti

Uspješno je održana treća Govornička škola

U organizaciji Debatnog kluba EFZG i Hrvatske udruge mladih (HUM) održana je treća po redu Govornička škola, koja se održala od 13. do 15. listopada u Crikvenici. Ovogodišnju Govorničku školu su, osim studenata sa zagrebačkog i riječkog sveučilišta, pohađali i studenti  drugih sveučilišta i veleučilišta.

Sudionici su u 3 dana imali priliku slušati predavanja vodećih domaćih stručnjaka iz područja komunikologije, neverbalne komunikacije, fonetike, artikulacije i psihologije, a sve s ciljem usavršavanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina te oslobađanja straha od javnog nastupa.

Ove su godine svi sudionici bili raspoređeni u 7 manjih timova te su se tijekom trajanja Govorničke škole međusobno natjecali i skupljali bodove, a sve to pod stručnim vodstvom svojih voditelja i mentora. Prvu večer sudionici su se natjecali u igri brzog opisivanja, tzv. „Alias“, dok je druga večer bila rezervirana za pričanje viceva, gdje su sudionici u opuštenoj i neformalnoj atmosferi vježbali svoje govorničke vještine za sutrašnji finalni javni nastup i snimanja svojih govora.

Stručni voditelj programa Govorničke škole je i ove godine bio Kristijan Sedak, doktorand Poslijediplomskog doktorskog studija informacijskih i komunikacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te magistar komunikologije. Uz stručnog voditelja poseban naglasak stavljen je na raznolikost područja iz kojih dolaze predavači, stoga je broj predavača u odnosu na prve dvije održane Govorničke škole povećan. Profesorica fonetike Elenmari Pletikos Olof je zajedno sa svojim apsolventicama Karlom Zvonar i Tenom Žganec održala predavanja i radionice za glas i izgovor. Radijska voditeljica i novinarka Ana Katulić održala je predavanje na temu „Osnove komunikologije“, a Nika Levak, također radijska voditeljica i glumica, polaznike je učila kako nastupati u elektronskim medijima. Ksenija Mezga, stručnjakinja za odnose s javnošću polaznicima je otkrila sve tajne mimike lica, a Ivana Mrgan, diplomirana profesorica psihologije i akreditirana bihevioralno – kognitivna terapeutkinja, održala je dva zanimljiva predavanja kako pobijediti tremu i riješiti se stresa. Paško Vukasović, diplomirani glumac, održao je zanimljivo predavanje pod naslovom „Nemoj glumit glumu“.

Nakon završene trodnevne edukacije svaki sudionik dobio je certifikat o polaženju škole, koji može priložiti u svoj CV.

Želja organizatora je da Govornička škola i idućih godina okupi proaktivne studente, koji žele steći nova znanja i vještine iz područja komunikacije, govorništva i javnog nastupa te pritom steći nova poznanstva.

Pred Debatnim klubom EFZG trenutno je regrutacija novih članova, koja će trajati od 19. do 27. listopada, sve informacije možete saznati na FB stranici, a prijaviti se možete OVDJE.


Odgovori