0%
Posted inGOVORNIČKA ŠKOLA Novosti

Uspješno završila druga Govornička škola

Druga po redu Govornička škola održana je od 28. do 30. listopada 2016. godine u Crikvenici. Govorničku školu već drugu godinu zaredom organiziraju Debatni klub EFZG i Hrvatska udruga mladih (HUM) u suradnji sa Studentskim zborom Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Govorničku školu pohađalo je 80 studenata sa zagrebačkog i riječkog sveučilišta, što je značajan porast u odnosu na prošlogodišnju Govorničku školu, koju je polazilo 30 studenata samo sa zagrebačkog sveučilišta.

dsc_1963

Sudionici su u tri dana imali priliku slušati predavanja vodećih domaćih stručnjaka iz područja komunikologije te steći praktična i teorijska znanja o komunikaciji, govorništvu i javnom nastupu. Sudionici su stekli znanja iz područja neverbalne komunikacije, prezentacijskih vještina, naučili su kako biti uvjerljiv pred publikom te kako steći samopouzdanje, učili su kako osnažiti glas putem vježbi za glas i izgovor, također slušali su predavanje kako biti motivirajući lider te još mnogo toga. Pod stručnim vodstvom voditelja programa Govorničke škole, Kristijana Sedaka, magistra komunikologije, predavanja su držali: Ksenija Mezga, stručnjakinja za odnose s javnošću; Ana Ramljak, novinarka; Lucija Mihaljević, ekonomska antropologinja i doktorica znanosti; Marko Pavić, doktorand na Poslijediplomskom studiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Jakov Bilić, magistar glume.

govornickaskola3 

Osim teorijskog i praktičnog dijela, navečer su bila održana tematska druženja s ciljem dodatnog upoznavanja i umrežavanja studenata s različitih fakulteta sa zagrebačkog i riječkog sveučilišta. Svi sudionici bili su smješteni u hotelu Vila Ružica, gdje se održavala škola.

Nakon završene trodnevne edukacije svaki sudionik dobio je certifikat o polaženju škole, koji može priložiti u svoj CV.

Želja organizatora je da Govornička škola i idućih godina okupi proaktivne studente, koji žele steći nova znanja i vještine iz područja komunikacije, govorništva i javnog nastupa te pritom steći nova poznanstva.


Odgovori