Site Loader

Uz vježbu, naporan rad i odricanja, komunikacija u sportu također je važan čimbenik za kvalitetnu sinergiju sportske momčadi. Rastom popularnosti sporta raste i konkurencija, stoga treneri upravo svojim kumikacijskim vještina moraju pobuditi emocije i kvalitetno motivirati svoje igrače prije utakmica. Inspirativan govor mora biti spreman u svakom trenutku, pobjeda, težak poraz, važnost timskog rada, naporan rad i žrtva za postizanje velikih uspjeha. Donosimo vam najinspirativnije govore trenera i sportaša koji su obilježili njihove karijere.

Kevin Durant, u svom je govoru na dodjeli MVP nagrade za sezonu 2013. / 2014. priznao kako mu je trebalo vremena da shvati koliko uistinu znači sav naporan rad, neuspjeh i žrtve koje je pretrpio da bi postao najbolji, kao i prijatelji, obitelj, treneri, suigrači i navijači koji su mu pomogli kada je bilo najteže. Na dirljiv je način potvrdio sve svoje osobine koje bi trebale krasiti kvalitetnog igrača.

Djeca sportskog duha nikako nisu milostivi gubitnici, pa kad je tim iz Cumberlanda eliminiran iz svjetske „ Little League“ 2014. zbog samo jedan bod, mali igrači doživjeli su iznimno težak trenutak njihovih sportskih karijera. Izgubili su jako važnu utakmicu te shvatili da je završio period njegovog treniranja s omiljenim trenerom Daveom. Trener Dave Belisle održao je jedan od najzapamćenijih govora gdje je teške suze tuge pretvorio u suze radosti.

Kao najbolji igrač svih vremena, Michael Jordan mnogo se puta istaknuo i svojim nevjerojatnim motivacijskim motivacijskim govorima. Svojim je stavom i razmišljanjem neprestano svijetu pokazivao kako je rođeni vođa. Često govori o najvećem ljudskom strahu, strahu od grešaka. Tvrdi da su pogreške neizbježan dio puta, velikog životnog procesa gdje savršenosti na putu do cilja nema mjesta. Strah je najveći neprijatelj uspjehu i najgora kočnica na putu k istome.

Važnu lekciju za dijete koje će se gotovo sigurno suočiti s protivnikom (ili suigračem) koji je veći, jači ili brži od njega, a koje može važiti i za svakoga od nas, održao je trener Tony Arcuri. On je upravo ukazao na ono najbitnije najbitnije u životu, a to nije fizički izgled ili spremnost, već snaga glave i srca.

Lovro Ibriks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *