0%

Govornička škola


2015 - danas

Što je Govornička škola?

Govornička škola najveći je projekt Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o čijoj uspješnosti svjedoči pet Dekanovih i dvije Rektorove nagrade, kao i činjenica da ove godine slavi svoj sedmi rođendan. Mjesto radnje na kojem se odvija ova dobro poznata priča hotel je Vila Ružica u Crikvenici, a njezino vrijeme početak listopada. 

Sam je projekt osmišljen kao trodnevna konferencija na kojoj će polaznici prisustvovati predavanjima i radionicama koje održavaju komunikacijski i retorički stručnjaci, a na kojima će steći praktična i teorijska znanja o komunikaciji, govorništvu i javnom nastupu. Uz znanja o neverbalnoj komunikaciji i prezentacijskim vještinama naučit će kako biti samopouzdani, uvjerljivi govornici koji imaju moć pobuditi i zadržati interes svoje publike. 

Osim što program obuhvaća edukacijski sadržaj, on predviđa i vrijeme za opuštanje i zabavna druženja zbog kojih Govornička škola svojim polaznicima i organizatorima ostaje u posebno dragom sjećanju. Da druženja budu nezaboravna pobrinuo se Debatko, maskota Debatnoga kluba koji je uvijek tamo gdje je zabava. 

 

Zašto je Govornička škola važna?  

Ciljevi ovoga projekta jesu pripremiti studente za kvalitetniju poslovnu i svakodnevnu komunikaciju, pomoći im da njihovo prezentiranje bude samostalno i uvjerljivo, naučiti ih kako se nositi sa strahom od javnog nastupa te ih potaknuti na kritičko propitivanje.  

Planirani ishodi učenja ostvaruju se interaktivnim predavanjima i radionicama te radom u manjim skupinama u društvu mentora. 

Kruna trodnevnih edukacija održavanje je završnih govora koje su polaznici uvježbavali sa svojim mentorima, nakon čega slijedi odabir triju pobjedničkih govora za koje su članovi Debatnog kluba, zahvaljujući sponzorima Govorničke škole, pripremili vrijedne nagrade. 

Na samom kraju konferencije slijedi svečana dodjela potvrda svim polaznicima kao dokaz o  sudjelovanju na Govorničkoj školi, čime se potvrđuje stjecanje znanja o prezentacijskim i komunikacijskim vještinama, što je osim uspomene i koristan dodatak životopisu.

Uz to što je edukacijski aspekt ovoga projekta posebno naglašen, potrebno je istaknuti važnost koju polaznici imaju od upoznavanja, druženja i jačanja svoga samopouzdanja u različitom socijalnom okruženju koje će im, dakako, biti dragocjeno iskustvo. 

 

Kako će izgledati Govornička škola 2022?

Govornička škola 2022. spremna je ugostiti 60 sudionika koji će biti smješteni u hotelu s trima zvjezdicama. U cijenu su uključena dva noćenja s punim pansionom, prijevoz te paket Govorničke škole koji uključuje majicu, poklone sponzora, literaturu i potvrdu o sudjelovanju. 

Ovogodišnji predavači, kao i do sada, dolaze iz Govorničke akademije Demosten, a oni su: Kristijan Sedak, Mate Petrović, Antonija Grbinćek, Katarina Madriazza te Dora Škarić. Njihovo je područje djelovanja različito, stoga će svaki sudionik imati priliku naučiti nešto novo i zanimljivo, što će mu biti korisno na studiju, poslu, ali i u svakodnevnim životnim situacijama. Sam program obogatit će gost iznenađenja te predavanje člana Debatnoga kluba. 

Da biste vidjeli kako je izgledala Govornička škola 2021., zaputite se na našu Facebook i Instagram-stranicu na kojima su dostupne fotografije prošlogodišnjeg projekta. Ako smo vas uspjeli uvjeriti da se trebate prijaviti na Govorničku školu 2022., kliknite na sljedeći link:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDfbfSC3dwbmgoRm4OOfuHEw1vgbOo4ljirH7DgOWk3l-s_Q/viewform.